Imagine Leisure

Van droom naar werkelijkheid

Imagine Leisure ontwikkelt bezoekersattracties, themaparken, musea, brand experiences en multifunctionele voorzieningen. We zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van een stad of regio als toeristische bestemming. Voor vastgoedontwikkelaars of -eigenaars leveren we turn-key vrijetijdsvoorzieningen of ontwikkelen we een uniek concept. Bestaande exploitanten helpen we met uitbreiding of doorontwikkeling.

Wij verzorgen alle stappen die nodig zijn. Van A tot Z.

IK BEN EEN... exploitant

Met een wens voor meer bezoekers, meer inkomsten, een betere gastervaring, uitbreiding of groei van het bedrijf.

Lees meer
IK BEN EEN... vastgoedontwikkelaar

Op zoek naar meer bezoekers door turn-key attracties of een uniek concept.

Lees meer
IK BEN EEN... gemeente of provincie

Met de ambitie om meer bezoekers te trekken, te spreiden of langer te laten verblijven.

Lees meer

Onze klanten

Imagine Leisure werkt voor een breed scala aan klanten, maar een ieder heeft een droom om leisure te creëren, herontwikkelen, toevoegen, uitbreiden of verbeteren. We helpen ze met elke stap die nodig is om deze droom te realiseren.
Een aantal klanten:

 • De werkwijze van Imagine Leisure spreekt aan en ze is in staat snel tot de kern van de zaak te komen. Ze heeft voor Libema in korte tijd een gedegen en praktisch rapport geleverd. Dirk Lips - Libema (leisure groep)
 • Imagine Leisure understands the needs of government, attraction operators and investors and brings together the right teams and knowledge base to deliver successfull, viable projects. The team is highly skilled and well connected but also a pleasure to work with. Michael Collins - LDP (partner)
 • Carolien and Raymond are kind professionals in the leisure industry. They have made a market study for Koezio for a project in The Netherlands. Our discussions were always interesting and have helped us to improve our expansion strategy for this country. Bertrand Delgrange - Koezio (attractie)
 • Imagine Leisure is de perfecte partner voor wensen die voor veel anderen te ver gaan. Ze helpen op een uiterst prettige en persoonlijke manier om dromen van de klant werkelijkheid te maken. Mark de Ruiter - Innoxite (pretpark exploitant)

De beste partners

Imagine Leisure werkt samen met de beste bedrijven in de branche. We hebben een internationaal netwerk van professionals van wereldklasse, om topkwaliteit te leveren en dromen waar te maken. Ieder van hen is gespecialiseerd in verschillende stappen van het proces. Imagine Leisure is een lid van IAAPA, de wereldwijde vereniging voor de attractie industrie.

Nieuws & Updates
 

 • 09.07.2020 Ontwikkeling concept voor stadhuis Gouda

  Het stadhuis van Gouda, een prachtig pand uit 1459 in het midden van de Markt, is sinds geruime tijd in gebruik door de TeKa Groep. De eigenaar heeft de wens om deze locatie een veel sterkere connectie met Gouda te geven en te zorgen dat er veel meer mensen van kunnen genieten dan nu. Om die reden is aan Imagine Leisure gevraagd een conceptboek te creëren.

  Imagine Leisure is gestart met een marktanalyse om inzicht te krijgen in de grootte van het verzorgingsgebied, wat de demografische gegevens zijn van de inwoners, hoe het toeristisch profiel er uit ziet en welk aanbod reeds aanwezig is in Gouda en omgeving. Met de marktanalyse als basis is vervolgens gewerkt aan het concept. Gezien de bijzondere en authentieke locatie, is het thema en bijbehorende verhaal cruciaal. Deze moeten kloppen bij de plek. In deze stap heeft Imagine Leisure aan de SMILE of Experience gevraagd om mee te werken aan dit project.

  De laatste stap is het opstellen van een globale businesscase van de investering en exploitatie. Op basis hiervan kan inzichtelijk worden gemaakt dat de initiële investering is die nodig is om het concept te realiseren en in hoeverre de exploitatie rendabel is. Na het opstellen van deze business case wordt het totaal in een concept boeken opgeleverd aan de TeKa Groep. Het conceptboek zal na de zomer gereed zijn.

  Lees Meer
 • 28.06.2020 Ontwikkeling Playdôme Roosendaal

  Een nieuw indoor entertainment center met interactief karten, lasergamen, fun-curlen, hyperbowlen, bijlgooien en horeca. Met als overkoepelend thema de Alpen. Dit kan allemaal volgend jaar op het huidige Leisurepark Roosendaal, genaamd de Playdôme Roosendaal. Verantwoordelijk is ondernemer Nicky Broos en zijn dochter. Broos was tot voor kort eigenaar van Snowworld Rucphen en Terneuzen. Imagine leisure helpt bij de realisatie. Het is een fors project: samen met een aantal investeerders wordt er zo’n zes miljoen euro in de verbouwing en uitbreiding van het complex. Het project is tevens ambitieus: in september is de planning om te starten met de bouw zodat volgens planning het nieuwe centrum begin 2021 open kan voor publiek.

  De ondernemer kiest voor nieuwe technieken en interactief spel. De interactieve vorm van karten is uniek in Europa en het hyperbowlen is nog maar in twee plekken in Nederland te spelen. Er komen vijf banen voor funcurlen en vijf banen waar met hakbijlen kan worden gegooid. Hierdoor wordt de propositie binnen Nederland heel sterk. Alle onderdelen van de FEC wordt gethematiseerd rondom het thema van de Alpen.

  Lees Meer
 • 07.06.2020 Lobbytraject heropenen Jumpsquare & JumpXL vestigingen Nederland

  Sinds half maart zijn alle trampolineparken van JumpSquare & JumpXL Nederland (en daarbuiten) gesloten vanwege de maatregelen om het corona virus te bestrijden. Na maanden dicht te zijn geweest, werd half mei door de overheid bepaald dat verschillende recreatieve faciliteiten zoals musea, bioscopen en zwembaden weer open mochten. Voor trampolineparken was het onduidelijk in hoeverre zij onder attracties en indoorspelen werden geschaard of dat zij bestempeld werden als indoor sport. Om die reden kregen zij initieel geen toestemming om per 1 juni de deuren te openen. Imagine Leisure is door de grootste indoor jumping keten van Nederland gevraagd de lobby voor het heropenen van haar vestigingen uit te voeren.

  Er volgde intensief contact met zowel het gemeentelijk apparaat als de vele veiligheidsregio's, overleg met en support van brancheorganisatie HISWA-Recron én het uiteenzetten van alle argumenten en het aanleveren van de juiste informatie. Maar dit resulteerde in het feit dat inmiddels vrijwel alle trampolineparken toestemming hebben om weer open te gaan, uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen die in de noodverordeningen staan beschreven. Jumpsquare en JumpXL Nederland heeft hiervoor hun eigen sectorspecifieke protocollen opgesteld die veilig en verantwoord spelen garandeert.

  Lees Meer